miercuri , 14 aprilie 2021 2:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

26 august – Ziua Internațională a Câinelui. La mulți ani, prieteni dragi!

De sute de ani, câinele este cunoscut drept cel mai bun prieten al omului și, indiferent de rasă, dimensiune sau aspect, câinele este cel mai iubit animal de companie din istoria omenirii.

În fiecare an celebrăm ziua internațională a câinelui, în semn de respect pentru dragostea și loialitatea pe care fiecare animal de companie o poartă stăpânului său.
Câinele a apărut pentru prima dată în Euroasia, în urmă cu aproximativ 13.000 de ani. În istoria omenirii, câinele, descendent al lupului cenușie, este probabil primul animal domesticit și utilizat în vânătoare, muncă și companie, scrie libertatea.ro.

Cel mai cunoscut nume din istorie este al câinelui Hachiko, din Japonia. Patrupedul a rămas în istorie datorită iubirii absolute pentru stăpânul său. Câinele a fost adoptat de când era pui, de către stăpânul său, profesorul Ueno Hidesaburo, care i-a oferit dragoste, însă stăpânul moare din cauza unei hemoragii cerebrale. Câinele obișnuia să își aștepte stăpânul în fiecare zi în stația Shibuya și, chiar și după ce stăpânul a murit, Hachiko a continuat să meargă în stație, zi de zi, timp de 10 ani să îl aștepte.

Recomandări

28 noiembrie: Ziua Bucovinei

Ziua Bucovinei este serbată anual pe 28 noiembrie. Legea privind declararea acestei sărbători a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *