miercuri , 1 decembrie 2021 3:06 am
Iasi booked.net
-1°C

243 de localități din județul Iași afectate de ploile din ultima perioadă! Digul de la Șipote, extrem de deteriorat! Consiliul Județean cere de la Guvern ajutoare de urgență

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași s-a întrunit astăzi pentru a evalua calamitățile produse de ploile abundente din perioada 18 mai 10 iunie. 
Valoarea totală a pagubelor la nivelul județului se ridică la peste 986 320 lei.
Cantitățile mari de apă au provocat în perioada 18-19 mai, deteriorarea digului de la Șipote, motiv pentru care se impune refacerea urgentă a structurii acestuia, cheltuieli evaluate la 450.000 lei.
Ca urmare a ploilor torențiale din perioada 24 mai-10 iunie, 243 de localități din 70 de comune au fost afectate fie de revărsarea unor râuri, fie de scurgerile de pe versanți.

„Membrii comitetului au decis astăzi, la propunerea președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa, înaintarea către Guvern a două solicitări în vederea emiterii de ordonanțe cu privire la acordarea ajutoarelor de urgență pentru calamități , una care să privească comunele afectate și alta pentru digul de la Șipote”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Recomandări

VIDEO: Un bolid a luat foc în mijlocul străzii, în Copou

Motorul unui bolid de lux a luat foc în această seară în Copou. Șoferul a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *