vineri , 29 mai 2020 6:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

2.000 de posturi disponibile la ambulanță și direcțiile de sănătate publică

Numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2.000 posturi, pe o perioadă de 6 luni, conform unei hotărâri a Guvernului.

Astfe, vor fi 1.000 de posturi în plus pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti și 1.000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Măsura este necesară având în vedere evoluția situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, precum și declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 10.03.2020. Evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creştere a numărului activităților de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare şi tratare a cazurilor COVID-19 pozitive, de urmărire a contactelor şi prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activități.”, se arată în comunicat.

Echipajele operative ale serviciilor de ambulanță sunt implicate atât în transportul pacienților confirmați cu COVID-19, cât și în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

De asemenea, personalul direcțiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19, potrivit comunicatului.

În prezent, numărul de posturi alocat și repartizat integral prin ordin de ministru pentru direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București este de 3.862, iar pentru serviciile de ambulanță județene și Serviciul de ambulanță București-Ilfov este de 11.733 posturi.

loading...

Recomandări

Maternitatea Cuza Vodă Iași va avea o nouă ambulanță pentru transportul neonatal

Unitatea medicală a lansat procedura de licitație pe Site-ul Electronic de Achiziții Publice. Valoarea estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *