joi , 23 septembrie 2021 6:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

15 studenți de la „Cuza” au vizitat Parlamentul European

În perioada 6-8 noiembrie 2018, un grup de 15 studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au participat la o vizită de studii la sediul din Bruxelles (Belgia) al uneia dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene, Parlamentul European.

Unii dintre ei sunt înmatriculați în cel de-al doilea an de studii al programului de masterat cu specializarea Economie și afaceri internaționale din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, iar ceilalți sunt premianți la seria de evenimente pentru studenți intitulată „Scrie despre Europa!”, organizată de Centrul de Studii Europene în luna mai 2018 (Sesiunea de comunicări științifice studențești în domeniul studiilor europene, Concursul de eseuri: Visul meu european și Concursul de postere: EUreflect).

Pe parcursul vizitei, studenții au vizitat sala de plen, în care deputații europeni dezbat și votează legislația Uniunii Europene, s-au întâlnit cu europarlamentari și funcționari europeni, au aflat mai multe informaţii despre instituția care ne reprezintă la nivel european, istoria procesului de integrare europeană şi impactul acestuia asupra vieţii noastre de zi cu zi. Totodată, au putut fi vizitate și celelalte instituții europene cu sediul la Bruxelles: Consiliul European, Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană etc., dar și principalele obiective turistice ale capitalei Belgiei.

Proiectul a ajuns deja la a treia ediție și este coordonat de prof.univ.dr. Liviu-George Maha, din cadrul Departamentului de Economie și Relații Internaționale al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, cu sprijinul unuia dintre europarlamentarii români, absolvent al specializării Tranzacții internaționale din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și fost membru al Ligii Studenților Economiști, și cu suportul logistic al Centrului pentru vizitatori al Parlamentului European.

Recomandări

Municipalitatea ieșeană va cumpara 100.000 de tone de cărbune pentru iarnă

Primaria Municipiului Iasi va cumpăra 100.000 de tone de carbune energetic necesar alimentarii sistemului centralizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *