marți , 30 noiembrie 2021 6:17 pm
Iasi booked.net
-1°C

15 elevi cu rezultate deosebite la învățătură au primit echipamentul necesar educației online

15 elevi cu rezultate deosebite la învățătură, dar fără acces la educația online, vor primi calculatoare prin parteneriatul dintre Inspectoratul Școlar Județean Iași și firma Veonner Iași.
Inspectoratul Județean Iași este preocupat de asigurarea echipamentelor tehnologice necesare educației online, de identificarea unor soluții care să faciliteze accesul egal la educație al tuturor elevilor.
Prin parteneriatul dintre Inspectoratul Județean Iași și compania din domeniul safety electronics Veonner Iași ieri, în Centrul de Formare pentru Educație Digitală din cadrul Inspectoratul Școlar Județean, compania Veonner Iași a donat calculatoare pentru elevii ieșeni cu rezultate deosebite la învățătură, dar fără acces la educația online.
Beneficiarii direcți ai acestui proiect, coordonat de inspectorul școlar general I. S. J. Iași, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, și de inspectorul pentru informatică, prof. Emanuela Tatiana Pădurariu, sunt elevii din Școala Gimnazială „Constantin Erbiceanu”, Erbiceni și din Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Românești.
Cele două unități școlare au preluat calculatoarele donate și le vor oferi mai departe elevilor, care au nevoie de acestea, urmând ca, după reluarea cursurilor, echipamentele IT să fie folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din aceste școli.
Proiectul sprijină astfel 15 elevi cu rezultate deosebite la învățătură, proveniți din medii defavorizate care, în lipsa echipamentelor IT, au întâmpinat dificultăți în accesarea cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice.
Totodată este un ajutor oferit întregii comunități, așa cum subliniază directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Erbiceanu”, Erbiceni, prof. Minea Florentina: „Suntem puși în fața unor premiere, a unor situații noi pe care trebuie să le gestionăm, iar una dintre acestea e marea provocare a învățării și a învățământului online. Astfel, 11 copii au primit din partea ISJ Iași un suport atât de necesar, sub forma unor dispozitive digitale (calculatoare). Suntem profund recunoscători pentru această donație ce va ajunge în școala și, implicit, în localitatea noastră, Erbiceni, la acești copii.”
Importanța acestui demers de implicare a Inspectoratului Școlar Iași a fost subliniată și de directorul Școlii Gimnaziale „Ioanid Romanescu”, Românești, prof. Pricop Cristian: „ Le mulțumim atât celor de la Veoneer pentru gestul de responsabilitate socială, cât și echipei ISJ Iași care s-a gândit să doneze copiilor din Românești aceste sisteme informatice. În actualul context, o astfel de colaborare între firmele din Iași și Inspectoratul Școlar suplinește măcar parțial nevoia de dispozitive care pot fi folosite de către copii pentru temele de zi cu zi, dar și pentru participarea la eventuale lecții online. De asemenea, accesul la un echipament informatic i-ar putea determina pe acești copii să descopere eventuale înclinații spre domeniul tehnologiei informației și comunicării.

Recomandări

O școală din țară și-a arendat pământul agricol pentru a lua copiilor tablete

La Vasilați, în județul Călărași, directorul a tot căutat soluții să înceapă școala cu toți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *