Stații de încărcare la standarde europene pentru autobuze electrice, la Iași

Date:

Odată cu achiziția autobuzelor electrice, au fost instalate 44 de stații de încărcare lentă, conform standardelor europene.

În prezent, lucrăm la extinderea rețelei de stații de încarcare, urmând a fi montate, la capetele de linie importante, inclusiv în Copou, încă 13 stații de încarcare rapidă, pentru a asigura acoperire completă și eficiență maximă.

Un salt uriaș pentru mediu
Această inițiativă este mai mult decât o îmbunătățire a infrastructurii locale, este un angajament privind sănătatea comunității noastre și a planetei. Prin reducerea emisiilor de carbon și promovarea unui transport public ecologic, facem Iașul nu doar un oraș mai modern, ci și un loc mai bun pentru generațiile viitoare.
Împărtășim cu voi, călătorii noștri, ultimele progrese în procesul de transformare a sistemului de transport public într-unul mai ecologic, modern și inteligent. Grație finanțării europene, orașul nostru a făcut pași semnificativi spre un viitor mai verde, aducând în circulație 20 de autobuze electrice Solaris Urbino Electric nE12 și 24 de autobuze BMC Truck&Bus SA. Acestea se încarcă rapid, în doar 25-30 de minute, și lent, în aproximativ 4 ore, asigurând astfel un serviciu eficient și continuu pe străzile Iașului.
Eforturi sustenabile, rezultate remarcabile

Primăria Municipiului Iași a achiziționat aceste autobuzele electrice și stații de încărcare, printr-un contract finanțat de Uniunea Europeană, evaluat la impresionanta sumă de 131,5 milioane de lei. Aceasta este doar o parte dintr-un proiect mai amplu, care are în vedere, introducerea în circulație a 119 vehicule electrice (50 tramvaie și 69 autobuze), cu un buget cumulat de aproximativ 744 de milioane de lei (150 de milioane de euro), provenit din Programul Operațional Regional și Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Consiliul Județean Iași solicită preluarea proiectului Variantei de Ocolire Podu Iloaiei

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, s-a întâlnit, astăzi, cu...

Alegerea slotului potrivit – cheia unei experiențe pozitive la cazinou

Vizita la un cazinou, fie el online sau tradițional,...

Primăria Iași vă invită să participați la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași”

Primăria Municipiului Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi”...

Sală de sport nouă la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”

Primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a...