luni , 18 octombrie 2021 1:41 pm
Iasi booked.net
-1°C

130.000 de elevi au început noul an școlar la Iași

În judeţul Iaşi, circa 130.000 de elevi şi preşcolari au început noul an de învăţământ, a anunţat, inspectorul şcolar general, Luciana Antoci.

Luciana Antoci: Debutăm cu prezență fizică în fiecare unitate de învățământ. Datele pe care le-am centralizat în urma verificărilor pe care colegii mei inspectori le-au realizat începând cu jumătatea lunii august, reflectă faptul că școlile sunt pregătite pentru a începe activitățile în contextul acesta imprevizibil din perspectivă pandemică, în sensul în care există dotări cu privire la materialele sanitare, la substanțele de dezinfectare. De asemenea, s-au verificat dispozitivele electronice și conexiunea la internet pentru situația în care ne vom întoarce în online dacă se depășește acel prag de infectare de 6 la mie. De asemenea, au verificat colegii mei condițiile mijloacelor de transport. Știm foarte bine că prioritar în zona rurală există mai multe situații în care elevii sunt transportați din localitatea de domiciliu în localitatea în care este scoala în care sunt înmatriculați si unde îsi desfăsoară procesul didactic, drept pentru care pe această zonă s-a făcut o verificare a mijloacelor de transport.

Anul şcolar va avea 34 de săptămâni, iar elevii de gimnaziu şi de liceu vor avea două vacanţe: una de iarnă, între 23 decembrie şi 10 ianuarie, şi una de primăvară, între 15 aprilie şi 1 mai. Copiii de grădiniţă şi de şcoală primară vor avea şi o vacanţă suplimentară în perioada 25 – 31 octombrie.

Recomandări

933 elevi confirmați cu Covid 19. Mai multe cursuri suspendate

Având în vedere prevederile ORDINULUI privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *