joi , 25 februarie 2021 6:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

12 spitale din județul Iași vor fi evaluate pentru acreditare în perioada următoare

În primele trei luni ale acestui an, trei unităţi medicale de stat din judeţ se pregătesc de vizita evaluatorilor de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), fiind vorba despre Spitalul de Recuperare, Spitalul de Neurochirurgie, dar şi Spitalul Municipal de Urgenţă din Paşcani.

În trimestrul II sunt programate Spitalul Căi Ferate, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu“ şi Maternitatea „Cuza Vodă“.

În cealaltă jumătate a anului vor primi vizita ANMCS Spitalul Militar, Spitalul General C.F. Paşcani, Institutul Regional de Oncologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii „Sf. Maria“ şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

De anul trecut, toate spitalele care au fost acreditate sau în curs de acreditare trebuie să afişeze într-un loc vizibil un însemn care să arate stadiul în care se află.

Acest lucru este valabil şi pe site-ul unităţii medicale, pe toate documentele emise de spital, dar şi în cazul în care au sedii secundare sau secţii exterioare, scopul fiind creşterea gradului de informare referitor la „nivelul calităţii serviciilor de sănătate acordate de unităţile sanitare, atât publice, cât şi private“.

Conform ANCMS, la nivelul judeţului, doar Maternitatea „Elena Doamna“ nu este înscrisă în ciclul II de acreditare, iar Spitalul „Sf. Spiridon“ a fost încadrat în categoria a III-a, ceea ce înseamnă că este acreditat cu rezerve, având timp 24 de luni pentru remedierea problemelor.

În cazul în care spitalul nu va duce la îndeplinire planul de conformare în cei doi ani de zile, unitatea sanitară va fi clasificată în următoarea categorie de acreditare, cea „cu încredere redusă“.

Conform reglementărilor, însemnul „Acreditat“ trebuie afişat de către unităţile sanitare acreditate în al II-lea ciclu de acreditare, iar însemnul „În proces de acreditare“, de către spitalele înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu, care nu au primit vizita de evaluare, cele care au primit vizita de evaluare, dar nu a fost emis raportul de acreditare, sau cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

Recomandări

O nouă premieră la Opera Iași – El Tango

După ”Bal mascat”, de Giuseppe Verdi, care s-a jucat în luna ianuarie, Opera Națională Română …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *