marți , 30 noiembrie 2021 5:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Elevii ar putea fi vaccinați în școli începând de anul viitor

Începând de anul viitor, elevii ar putea fi vaccinați în școli, a precizat secretarul de stat din Ministerul Educației. Pentru ca acest lucru să se poată realiza în cazul grupei de vârstă 12-15 ani, va fi necesar acordul părinților.

Ministerul Educației a trimis o cerere inspectoratelor școlare din România care prevede înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

„Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion, după ce săptămâna trecută a participat, alături de ministrul Sorin Cîmpeanu, la o discuție la Guvern pe tema vaccinării copiilor cu vârste de 12-15 ani.

În acest context, Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a precizat că mesajele trimise în cadrul campaniei de informare cu privire la vaccinare nu sunt pe înțelesul copiilor.

Vaccinarea anti-COVID-19 a minorilor cu vârste între 12 și 15 a debutat pe 2 iunie în România. Până acum, la nivel național, au fost vaccinați peste 140.000 de adolescenți cu cel puțin o doză de ser.

Recomandări

Campania de vaccinare antigripală, continuă

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *