marți , 30 noiembrie 2021 6:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

100 de persoane au protestat în fața Prefecturii Iași

100 de politisti de frontiera si angajati ai penitenciarelor din Botoșani, Iași si Vrancea au organizat un protest timp de 2 ore in fata prefecturii. Acestia si-au strigat nemultumirile fata de inghetarea salariilor din mediul bugetar.

Sindicalistili doresc deblocarea ordonanţei de urgenţă emisă de Guvern în luna decembrie, conform căreia salariile şi sporurile sunt îngheţate in acest an.

”Noi cei din Penitenciarul Iasi, Penitenciarul Botoșani, Focșani, rezerviștii, militarii în rezervă, grefieri, cerem respectarea legii. Noi nu dorim măriri salariale, doar cerem respectarea legii salarizării așa cum a fost votată în Parlamentul României. Noi am stat la rând din 2017, etapizat urma să ni se mărească și nouă salariile, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ne-am trezit prin celebra Ordonanță 226 din decembrie, că au înghețat salarii sporuri, tot. Ei spun că au înghețat sporurile la nivelul anului 2019, total fals. Sporurile sunt înghețate la nivelul anului 2010”, potrivit Dorin Șcarlii, presedinte sindicat Iuris Iasi.

Reprezentantul pe zona Moldovei a sindicatului naţional al poliţiştilor din penitenciare, Georgeta Dumitraşcă a adăugat că orice încercare de dialog cu reprezentanţii Guvernului a eşuat, iar până în prezent decidenţii nu au dat dovadă de transparenţă decizională.

”Nu e posibil să îți bați joc de Sistemul de Aparare și Ordine Publică, nu ai cum. Lipsurile noastre sunt mari. Acest sistem nu mai atrage, nu mai atrage tinerii, nu mai oferă nimic ca și carieră, perspectivă pentru carieră. Avem lipsuri mari și guvernanții știu. Nici unul dintre ei nu a avut interesul de a intra într-un penitenciar. Toate regulile, toate jocurile se fac de la o masă, un birou confortabil, undeva la minister. Nu e normal, nu vom renunta, nu sunt bani suficienți pentru încadrări, suntem subdimensionați. Avem 10.000 poate in momentul acesta, pentru că suntem aproape la jumătate față de posturile prevăzute”, Georgeta Dumitraşcă, președinte SNPP Iași.

35.000 de membri din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistență socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefa judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS, au declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020.

Recomandări

Protest inedit făcut de doi studenți, pe străzile din Iași

Apariţie inedită pe străzile Iaşului. Doi studenţi din Iaşi au ales o manieră originală de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *