luni , 21 septembrie 2020 6:27 am
Iasi booked.net
-1°C

10 milioane de lei pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind alocarea sumei de 10 milione de lei pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. Unitatea medicală a fost grav afectată de un incendiu produs în luna aprilie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată o Hotărâre pentru alocarea unei sume pentru reparaţii capitale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

^

Este vorba despre zece milioane de lei, bani care provin din fondul de intervenţie.

Banii sunt necesari pentru efectuarea reparaţiilor la unitatea medicală care a fost grav afectată de un incendiu care s-a produs în 11 aprilie.

Un puternic incendiu a izbucnit la Institutul de boli cardiovasculare Iaşi, iniţial fiind evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie.

Reprezentanţii ISU au anunţat că unitatea medicală a fost sancţionată cu avertisment în cursul anului 2017, întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.

Intervenţiile chirurgicale au fost sistate, iar pacienţii care ar fi trebuit consultaţi au fost trimişi acasă. Ulterior, s-au utut prelua pacienţi, dar nu se pot face intervenţii majore.

Conducerea unităţii anunţa că blocul operator, Secţia ATI, dar şi mai multe saloane au fost afectate de incendiu.

reclama adnow

Recomandări

Reparații și restricții de circulație pe străzile Vasile Lupu și Ciurchi

În perioada 15 – 29 septembrie, între orele 8.00 și 18.00, echipele Citadin SA fac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *