VIDEO: 125 de ani de transport electric la IAȘI

0
246

La Iaşi, este marcată, astăzi, împlinirea a 125 de ani de transport electric în municipiu, prin reconstituirea primei curse a unui tramvai în oraş, pe 1 Martie 1900.

Astfel, de la ora 12:30, Tramvaiul de Epocă va circula pe prima linie inaugurată la acea dată, pe traseul Gară – Piața Unirii – Filarmonică – Târgu-Cucu – Hala Centrală.

”Prima cursă a tramvaiului ieșean de la 1 martie 1900, pe traseul Gara – Piața Unirii – Târgu Cucu – Hala, este reconstituită pentru prima dată în istorie la 1 martie 2023, la 125 de ani de la fondarea sistemului de transport public electric la Iași.

Cursa este realizată cu tramvaiul AEG, numărul 1, primul tip de tramvai care a circulat în oraș. Actorii Ateneului Național Iași, îmbrăcați în costume de epocă, recreează atmosfera festivă a zilei primei curse, zi marcată de emoție și surprindere.

Actorii interpretează momente artistice având la bază patru articole din presa vremii. În stațiile de pe traseu, călătorii prezenți pe peroane primesc cărți poștale aniversare cu tramvaiul AEG și sigla evenimentului.”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.