Veteranul de război, Ștefan Dimofte, sărbătorit la 100 de ani

0
202

Primarul Mihai Chirica i-a înmânat domnului general locotenent (retr.) Ștefan Dimofte astăzi, 15 martie 2022, în ziua în care a împlinit 100 de ani, o diplomă de excelență pentru demnitatea și patriotismul care i-au înconjurat întreaga existență.

„Învățatul și patriotul transilvănean George Barițiu susținea că o istorie fără adevăr își pierde dreptul de a se mai numi istorie. Din fericire, după multe decenii de minciuni oficiale, românii au început să afle istoria adevărată și să-i cunoască pe veritabili eroi ai neamului – pe cei au luptat pentru patrie, pentru popor, pentru onoare! Un veteran de război este el însuși o carte autentică de istorie, fiindcă doar el deține adevăruri neștiute, neînțelese, iar uneori chiar respinse de alții. Cu toții putem vorbi despre război, dar cine a cunoscut mai bine ororile, sacrificiile dar și camaraderia pe care le presupune un război decât cel care a participat direct la acel conflict?!

De aceea, să-i prețuim pe acești oameni minunați, precum domnul general locotenent cu trei stele (retr.) Ștefan Dimofte, să învățăm de la ei ce este iubirea de patrie și popor și să-i prezentăm mereu tinerelor generații ca pe niște demne modele de urmat! Viața eroilor este cea mai înaltă lecție de umanitate pe care ne-o poate oferi istoria națională!

De ziua dumneavoastră, stimate domnule general Ștefan Dimofte, vă doresc un sincer la mulți ani! Iar lumii îi doresc pace!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.