Un proiect important a fost sistat în Iași!

0
174

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în valoare de peste 500 de milioane de euro, este blocat din motive cât se poate de incredibile.

Cel mai valoros proiect de investiții realizat vreodată la nivelul județului Iași este blocat, iar cei 500 de milioane de euro împrumutați de ApaVital de la BERD nu pot fi încă cheltuiți dintr-un motiv cât se poate de incredibil. „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași” presupune modernizarea și extinderea rețelei de apă în toate comunele din județ, dar și extinderea rețelei de canalizare în mai multe aglomerări urbane din județul Iași. Deși proiectul a fost aprobat cu toate semnăturile UE aferente încă din luna mai 2020, cei 500 milioane de euro nu pot fi cheltuiți deoarece ARSACIS nu a adaptat contractul de delegare a serviciului de apă-canalizare la noile cerințe legislative.

Funcționarii din cadrul Asociației Regionale a Serviciilor de Apă-Canal Iași (ARSACIS) au început în urmă cu 3 ani revizuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor încheiat cu SC ApaVital Iași. ARSACIS este asociația din care fac parte toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Iași, fiind vorba practic de primăriile comunelor care sunt alimentate cu apă prin intermediul rețelelor publice. Deși vechiul contract încheiat cu ApaVital trebuia adaptat la noile cerințe legislative, care sunt oficiale și anunțate tuturor autorităților la nivelul Uniunii Europene, ARSACIS nu a reușit să facă acest lucru până acum. Sursă:bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.