Un consilier județean pune punctul pe „i”: „Bugetul este făcut din banii ieșenilor!”

0
341

Cătălin Timofciuc, consilier județean care a votat pentru bugetul județului Iași pe anul 2023, a explicat motivele pentru care a dat acest vot.

Redăm, mai jos, declarația integrală a lui Timofciuc:

BUGETUL JUDEȚULUI IAȘI A FOST ADOPTAT.

Am votat pentru bugetul județului nostru în ședința de Consiliu de astăzi. Am avut în vedere patru priorități:

  1. Creșterea investițiilor pentru DEZVOLTARE.

Pentru DEZVOLTARE sunt alocări cu 33% mai mari decât anul trecut – +90 de milioane de lei (20 milioane de euro). Alocarea totală este de 392,7 milioane de lei (80 milioane euro). Cele mai mari ponderi în investiţii sunt la TRANSPORTURI 130 milioane de lei – 26 milioane euro (37%) și la SĂNĂTATE 111 milioane de lei – 22 milioane euro (31%).

3.  Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene de pe Axa Iași – Suceava – 117.8 milioane de lei (25 milioane euro).

Acest proiect va crește accesibilitatea pentru locuitorii din comunele Rediu – Movileni – Gropnița – Focuri – Coarnele Caprei – Belcești – Ceplenița – Scobinți – Lespezi. În plus, va fi creată o alternativă rutieră la drumul E85 pentru ieșenii care se deplasează în zona Neamț-Suceava. Vor putea fi evitate ambuteiajele din Podu-Iloaiei.

3. Modernizarea segmentului Potîngeni – Românești, parte din Drumul Județean 282D.

Drumul face legătura între Axa Iași-Suceava și Drumul European E85. De această investiție vor benficia fermierii ieșeni din partea nordică a județului, care în acest moment sunt obligați să înconjoare cel puțin 20 km în plus, pe la Bogonos-Lețcani, pentru a ajunge în Podu Iloaiei.

4. Creșterea finanțării pentru proiectele societății civile.

1,8 milioane de lei (400 mii euro) vor fi disponibili pentru proiecte culturale, de tineret, mediu, promovare turistică. A crescut finanțarea pentru sport de la 500 mii la 750 mii lei și la proiecte educaționale de la 100 de mii la 200 de mii lei.

Este loc de mai bine și mai sunt proiecte restante. Totuși, se dovedește că, dacă se dorește, pot crește alocările pentru Dezvoltare chiar dacă nevoile de funcționare sunt majore. Sunt convins că această abordare își va arăta roadele în anii următori.

Și să avem în vedere că noi, ieșenii care muncim în județul Iași, contribuim, prin taxele date la stat, la aceste proiecte. Dumnezeu să ne ajute!”, a declarat Timofciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.