Un cal a fost lăsat 4 zile legat de un GARD, rănit și plin de VIERMI, fără apă și mâncare

0
343

Un cal a fost la un pas să moară mâncat de viu de viermi, până a fost găsit de polițiștii din Holboca.

“Acest cal a fost lăsat timp de mai bine de patru zile legat de un gard, fără apă, în soare, fără pic de umbră, cu o rană la gât foarte urâtă, plină de viermi. A fost nevoie de intervenția medicului veterinar și a polițiștilor locali să salveze acest cal.

Proprietarul a fost depistat și va suporta rigorile legii. Atenționăm proprietarii de animale că potrivit legii 205/2004, privind Protecția Animalelor, că sunt obligați să asigure animalelor un adăpost corespunzător; hrană și apă suficientă; posibilitatea de mișcare suficientă; îngrijire și atenție; asistență medicală.

De asemene, deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi acestora, în definiția textului de lege, cele descrise mai sus sunt catalogate rele tratamente și cruzimi. Din punctul nostru de vedere, ce am văzut ieri, este un act de neglijență și iresponsabilitate față de un animal, chiar cruzime. Faptele de mai sus sunt considerate o parte contravenții și se sancționează cu amendă de la 3000 la 12000 de lei, iar o parte sunt infracțiuni și se pedepsește cu închisoare sau amendă penală. 

Poliţia Locală Holboca, va sesiza organele competente să aplice legea ori de câte ori va constata asemenea fapte, având ea însăși, potrivit Leg. 155/2010, competențe de sancționare”, au transmis reprezentantii Politiei Locale Holboca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.