Protestul masiv la care au luat parte sute de taximetriști, a dorit să fie un semnal de alarmă pentru autorități, cărora li s-a cerut să nu permită firmelor ca UBER, TaxiFy, BlaBla Car și celorlalte platforme de acest tip, să efectueze servicii de transport persoane, ascunzându-și activitatea în spatele unui paravan numit ”ride sharing”, fără a respecta legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.
Sute de taximetriști au ajuns pe strada Anastasie Panu, în fața Prefecturii Iași, pentru a-și face auzită vocea, cu privire la maniera în care UBER și TaxiFy vor să își desfășoare activitatea în orașul Iași. Aceștia, alături de reprezentanții Camerei Taximetriștilor, Mircea Manolache, Radu Norocea, Adi Teodorescu, Cătălin Toderașcu și Jan Alexuc, au susținut că nu se tem nicidecum de concurență, dacă aceasta s-ar desfășura în termeni legali. Tot ei spun că este nedrept ca după atâția ani de muncă și investiție, să vină cineva pe piață, într-o formă ilegală, pentru a face transport de persoane, ascunzând acest lucru sub o nouă haină numită ride sharing.
Prefectul Iașului s-a alăturat taximetriștilor din stradă, invitându-i pe aceștia la un dialog deschis, chiar în Sala Galbenă din prefectură. Încă din primele minute, Marian Șerbescu a ținut să-i asigure pe toți cei ieșiți în stradă, că va face toate demersurile necesare pentru ca UBER, TaxiFy și ceilalți, să nu poată efectua servicii de transport în regim de taxi sau în regim de închiriere, atât timp cât nu îndeplinesc toate condițiile impuse de lege. În urma discuțiilor avute, toate taxiurile care au ocupat strada din fața Prefecturii, au plecat, eliberând carosabilul pentru a se putea circula normal, cerându-și scuze pentru disconfortul creat. Protestul taximetriștilor a fost unul pașnic, care nu a lăsat semne de murdărie, strada ramânând curată.