STAȚII noi de încărcare pentru cele 20 de autobuze ELECTRICE care vor ajunge la IAȘI

0
226

Odată cu programul de modernizare a parcului de transport public din Iași, municipalitatea ieșeană va investi și în stații noi de încărcare pentru autobuze electrice.

Stațiile cu încărcare rapidă vor fi amplasate în Rond Copou, Rond CUG I, Rond Tehnopolis / CUG II și Rond Dacia, iar o stație cu încărcare lentă va fi amplasată în Garaj Tudor Vladimirescu.

Primăria Iași va finanța proiectul cu suma totală de 9.929.991,81 lei, iar durata de execuţie a lucrărilor pentru fiecare amplasament de staţie este de trei luni.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut și votat în ședința Consiliului Local din 31 august.Staţiile de încărcare electrică vor fi realizate pentru a completa două proiecte europene care vizează și achiziţia de 44 autobuze electrice.

Astfel, Municipiul Iași va beneficia de 24 de autobuze electrice de 10 metri care vor fi livrate de SC BMC Truck & Bus SA. Acestea au o valoare de achiziție de 56.263.209,52 lei, cu TVA, circa 11,4 milioane de euro.

De asemenea, compania poloneză Solaris Bus & Coach va livra 20 de autobuze electrice de 12 metri, în cadrul unui contract în valoare de 66.753.064 lei, adică circa 13,55 milioane de euro. Primele autobuze electrice vor ajunge la Iași în toamna acestui an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.