Statele Unite, în alertă: Rusia reprezintă o ”amenințare ACUTĂ”, iar China ”cel mai important rival”

0
153

Departamentul Apărării al SUA a transmis Congresului american Strategia Națională de Apărare 2022 (NDS) clasificată. Statele Unite consideră Rusia „o amenințare acută”, iar China cel „mai important competitor strategic”. De asemenea, mai atrag atenția americanii, nu este exclus să avem parte de o nouă pandemie.

  • NDS clasificat stabilește modul în care Departamentul Apărării va contribui la promovarea și protejarea intereselor naționale vitale ale SUA – protejarea poporului american, extinderea prosperității Americii și realizarea și apărarea valorilor noastre democratice. NDS este documentul de orientare strategică de bază pentru Departamentul Apărării. Acesta traduce prioritățile de securitate națională în îndrumări pentru planificarea și activitățile militare.

Redăm mai jos ce precizează americanii în Strategia Națională de Apărare pentru 2022:

Pentru prima dată, Departamentul și-a efectuat revizuirile strategice într-un mod complet integrat – încorporând evaluarea posturii nucleare (NPR) și evaluarea apărării împotriva rachetelor (MDR) în NDS – asigurând o strictă legăturile dintre strategia noastră și resursele noastre. SDN-ul neclasificat va apărea imediat. (…)

Prioritățile apărării sunt:

1. Apărarea patriei, în ritmul amenințării pe mai multe domenii pe care o reprezintă RPC (China)

2. Descurajarea atacurilor strategice împotriva Statelor Unite, a Aliaților și a partenerilor

3. Descurajarea agresiunii, fiind în același timp pregătit să prevaleze în conflict atunci când este necesar, prioritizarea provocarea RPC în Indo-Pacific, apoi provocarea Rusiei în Europa

4. Construirea unei forțe comune și a unui ecosistem de apărare rezistent.

Departamentul va acționa urgent pentru a susține și întări descurajarea, împreună cu Republica Populară China (RPC) ca cel mai important competitor strategic al nostru și provocarea de ritm pentru Departament.

Rusia prezintă amenințări acute, așa cum este ilustrat de invazia sa brutală și neprovocată a Ucrainei. Vom colabora cu aliații și partenerii noștri NATO pentru a consolida o descurajare puternică în fața Rusiei.

Departamentul va rămâne capabil să gestioneze alte amenințări persistente, inclusiv cele din Coreea de Nord, Iranul și organizațiile extremiste violente.

Schimbările climatice globale și alte amenințări transfrontaliere periculoase, inclusiv pandemii, sunt de asemenea o prioritate. Ne vom adapta acestor provocări, care exercita o presiune din ce în ce mai mare asupra Forței Comune și asupra sistemelor care o susțin.

Alianțele și parteneriatele reciproc avantajoase sunt o forță durabilă pentru Statele Unite și sunt critice pentru atingerea obiectivelor noastre, deoarece răspunsul unificat la noua invazie a Ucrainei de către Rusia a demonstrat asta.

Departamentul va promova obiectivele noastre prin trei căi principale: descurajare integrată, campanie, și acțiuni care construiesc avantaje durabile”, se arată în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.