Sprijin pentru tinerii cu autism din Iași!

0
164

Tinerii diagnosticați cu autism din județul Iași participă la ateliere de creație a obiectelor din mozaic în cadrul filialei din municipiu a Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu Autism din România. Aceste obiecte vor fi valorificate prin intermediul unei platforme online, ce urmează a fi creată în luna noiembrie, sub formă de donații.

În această perioadă, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, derulează proiectul „Privind Autismul prin Ochi de Mozaic”, co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Prin intermediul acestui proiect se urmărește înființarea unui atelier de mozaic în cadrul programului de terapie ocupațională, în special pentru tinerii beneficiari diagnosticați cu autism, dar și includerea familiilor lor în aceste activități. În cadrul proiectului sunt implicați 11 tineri cu autism din județul Iași, care frecventează programele asociației, cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani. Aceștia vin zi de zi la sediul filialei din municipiul Iași, unde petrec câte 6-7 ore, timp în care participă la diferite activități, printre care și la cele de realizare a obiectelor din mozaic.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași, are 30 de membrii, 11 fiind tineri cu vârsta de peste 14 ani, iar restul sunt copii diagnosticați cu autism. Proiectul „Privind Autismul prin Ochi de Mozaic” se va finaliza pe data de 15 decembrie 2020. Obiectele realizate în cadrul atelierului vor fi valorificate prin intermediul unei platforme online, ce urmează a fi creată în cadrul acestui proiect în luna noiembrie. Sursă: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.