Sprijin guvernamental pentru marile proiecte culturale ale Iașului

0
109

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a vizitat astăzi amplasamentul pentru viitorul sediu al Operei ieșene, propus de Consiliul Județean și Primăria Municipiului Iași. Este vorba despre un teren în suprafață de peste 10.000 de metri pătrați situat în Copou, lângă sediul ApaVital.

Proiectul de construire a unei noi Opere la Iași este un motiv important al prezenței mele aici. Este un proiect pe care, împreună cu autoritățile locale, îmi doresc să îl ducem la bun sfârșit și am vrut să mă asigur că nu există niciun fel de piedici în ceea ce privește terenul. Pentru prima dată în țară există resurse pentru construirea de la zero a unei instituții culturale și Iașul se poate situa pe această hartă a construirii de instituții culturale de la zero.
Atât timp cât Ministerul Culturii a parafat un acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și pentru investiția în clădirea unei noi Opere la Iași, este o datorie atât din partea ministerului cât și a autorităților locale ca acest lucru să devină realitate.

De la preluarea mandatului meu, suntem într-o corespondență permanentă cu autoritățile locale și am agreat cu toții un calendar de parcurs, astfel încât să fie pregătită documentația pentru ca Ministerul Culturii, în proiectul pe care îl are pentru finanțare, să primească un teren liber de sarcini și să poată începe construcția ’’, a afirmat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

”Mă bazez pe sprijinul și înțelegerea Ministrului Culturii, Raluca Turcan, pentru a face din domeniul cultural ieșean o prioritate de rang înalt. Împreună, vom lucra pentru a face ca Iașul să strălucească și să rămână un pol cultural și spiritual în continuă evoluție. Suntem hotărâți să stimulăm viața culturală a județului și să consolidăm statutul Iașului de capitală culturală și spirituală a României.

Colaborarea cu Guvernul României este esențială pentru atingerea acestui obiectiv ambițios. Noul sediu al Operei va fi un loc de întâlnire pentru artiști talentați, va găzdui spectacole impresionante și va oferi o platformă pentru exprimarea creativității în toate formele sale. Împreună, vom contribui la crearea unui mediu cultural vibrant, prin care vom încuraja dezvoltarea artistică și spirituală a generațiilor viitoare’’, a spus președintele CJ, Costel Alexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.