Spectacol în Parcul Copou din Iași dedicat Zilei Internaţionale a Copilului

0
198

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, în parteneriat cu Teatrul Interactiv „Veselica” şi EVOLVIO Kids Club, organizează miercuri, 31 mai, Spectacolul „Zâmbetul copilăriei”. Evenimentul ce are loc în Parcul Copou din Iaşi va începe la ora 17:00, iar acesta este dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, ce se sărbătoreşte an de an în prima zi de vară, 1 iunie. În cadrul spectacolului de teatru interactiv vor participa elevii şcolilor gimnaziale „Alexandru cel Bun” şi „Dimitrie A. Sturdza” din Iaşi. Spectacolul  va fi prezentat de Irina Olariu şi  Alex Horaţiu.

Ziua Internațională a Copilului a fost propusă în 1925 la prima conferință de la Geneva dedicată bunăstării copiilor. Mai multe guverne au introdus-o în calendarul zilelor marcate în mod oficial, la data de 1 iunie. Ziua Copilului se sărbătorește în aproximativ 50 de state în data de 1 iunie, iar alte peste 100 de ţări o celebrează la date diferite.

Scopul este recunoașterea dreptului copilului la afecțiune, acces la educație și servicii de sănătate indiferent de rasă, culoare, sex, religie, origine etnică, națională sau socială. În România, Parlamentul Copiilor a decis în 2016 să promoveze o inițiativă legislativă de stabilire a zilei de 1 Iunie ca sărbătoare legală. Proiectul a fost aprobat de Parlamentul României la finele anului 2016, iar din 2017, ziua de 1 Iunie este și sărbătoare națională oficială, în care nu se lucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.