Şotron. Festivalul copilăriei: Trei zile şi sute de activităţi educative gratuite

0
199

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi organizează în perioada 1-3 iunie 2018, în Grădina Muzeului „Vasile Pogor” şi pe strada Vasile Pogor, evenimentul Şotron. 

Festivalul copilăriei este cel mai mare eveniment pentru copii din zona Moldovei şi presupune un maraton de activităţi culturale şi educative gratuite ce au antrenat an de an mii de participanţi şi sute de parteneri implicaţi.

Cea de-a V-a ediţie a Şotron. Festivalul copilăriei va marca aniversarea Centenarului primului muzeu literar din România (Bojdeuca „Ion Creangă” din Iaşi, inaugurată în anul 1918). Astfel, sub tema „Amintiri din copilărie” se vor desfăşura sute de activităţi, într-o atmosferă relaxată şi plină de surprize: ateliere practice, ateliere de lectură şi întâlniri cu autori, concerte, piese de teatru, concursuri de cultură generală cu premii, demonstraţii de dans, întâlniri cu personaje din poveşti, expoziţii de arhitectură etc.

Organizatorii au pregătit şi o serie de activităţi destinate părinţilor, în zone de relaxare.

În etapa premergătoare evenimentului, pe pagina de Facebook Şotron. Festivalul copilăriei se desfăşoară concursuri pentru părinţi şi copii cu premii dintre cele mai atractive: ultimele titluri din literatura pentru copii, jocuri şi jucării etc.

Ediţia a V-a este organizată în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei şi beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Palatului Copiilor Iaşi.

Programul complet se regăseşte pe site-ul oficial www.sotroniasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.