Paul Anghel, director general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a publicat, pe pagina sa de Facebook, o serie de sfaturi pentru masa de Crăciun.
Iată la ce trebuie să fim atenți când cumpărăm alimente pentru sărbători.
”Luna decembrie este luna în care vânzările cresc substanțial. Iată câteva sfaturi pe care să le urmați în goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun și Revelion”, a notat acesta, în postarea sa.
- În primul rând, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, având în vedere că unii operatori economici vor “profita” de această perioadă pentru a-și vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora.
- De asemenea trebuie să verifice cu atenție din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare și să le refuze pe acelea pentru care au suspiciuni privind calitatea și, mai ales, siguranța.
”Recomand atenție la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului”, a mai scris Anghel.