Școala din Lunca Cetățuii va fi reconstruită din donaţii. Ce sumă ar trebui strânsă

0
269

Şcoala din localitatea ieşeană Lunca Cetăţuii care deservea una dintre cele mai numeroase comunităţi rurale din judeţ şi care a fost distrusă aproape în totalitate de un incediu izbucit în luna februarie va fi reconstruită din donaţii. Mai multe companii şi persoane fizice şi-au arătat interesul pentru a ridica din nou şcoala, urmând ca din toamnă elevii să se poată întoarce într-un alt spaţiu de studiu.

Pentru noua clădire a fost achiziţionată deja în rate tabla pentru acoperiş, dar şi o parte din lemnul necesar. Prin intermediul Asociaţiei Fii Satelor, care a adunat mai multe sume de bani de la donatori, urmează să fie achiziţionate tablete pentru laboratorul de informatică, care vor înlocui calculatoarele distruse de incendiu, scrie adevarul.ro.

„Ne-am apucat deja de construit, iar probabil de la începutul anului şcolar 2019-2020 vom reveni în unitate. Clădirea va fi reconstruită din donaţii, costurile fiind estimate la aproximativ 200.000 de euro”, a precizat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Reprezentanţii comunei au cerut şi ajutorul a 40 de societăţii din zonă, pe care îi îndeamnă să direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit pentru a-i ajuta pe elevii din Ciurea să se întoarcă la şcoală într-un nou sediu, în anul următor.

În prezent, elevii au fost împărţiţi în mai multe zone: şase clase învaţă acum în sediul Primăriei Ciurea, o parte la Şcoala Gimnazială Ciurea, iar restul la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Iaşi, transportul acestora fiind asigurat tot de către primăria comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.