Rețete de Paște de la Horia Vîrlan. Ciorbă de miel, stufat de miel, sărmăluțe de gâscă

0
196

Reţete de Paşte de la Horia Vîrlan. Îndrăgitul chef de la Prima TV, post la care prezintă “Mama mea găteşte mai bine”, “Supercireaşa de pe tort” şi, de luna aceasta, noua emisiune culinară “În bucătărie cu Horia”, ne recomandă trei preparate pascale pe care el le face în fiecare an pentru cei dragi. Iar dacă vrei să serveşti friptura de miel specifică sărbătorilor pascale cu murături, nu rata reţetele de murături ale celebrului bucătar. Reţete de Paşte de la Horia Vîrlan: Ciorbă ardelenească de miel cu smântână şi tarhon.

Ingrediente pentru 4 porții: 400 g piept și gât de miel, o ceapă mare, un morcov mare, o țelină mică, o rădăcină mică de pătrunjel, o legătură de ceapă verde, o lingură de pătrunjel tocat, o lingură de tarhon tocat, o lingură de orez cu bob rotund, două linguri de oțet de vin alb, două gălbenușuri, un pahar mare de smântână, o linguriță de sare, 5-6 boabe de piper negru.

Pasul 1: Tăiați carnea în bucăți și opăriți-o, dar nu mai mult de 3 minute, într-o oală cu apă clocotită, apoi scoateți-o și puneți-o la fiert în apă rece, cu boabele de piper și puțină sare. Înlăturați spuma, când se formează.
Pasul 2: După ce carnea a fiert timp de o oră și nu se mai adună spumă la suprafața apei, adăugați orezul spălat și zarzavatul curățat spălat și tocat mărunt (mai puțin pătrunjelul). Continuați fierberea încă 10 minute. Adăugați apoi tarhonul și potriviți de sare, continuând fierberea încă 10-12 minute.


Pasul 3: Bateți gălbenușurile cu smântână într-un castron.
Pasul 4: Când ciorba e gata, opriți focul, apoi “dregeți” ciorba cu amestecul de smântână și adăugați oțetul. Să “dregeți” înseamnă să amestecați întâi două-trei polonice de ciorbă fierbinte în castronul cu smânână și galbenușuri, apoi să turnați conținutul castronului în oala cu ciorbă și să amestecați totul bine cu polonicul.
Pasul 5: Presărați pătrunjel tocat și serviți cu ardei iute.

Vedeţi mai multe reţete pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.