Republica MOLDOVA declară stare de urgenţă după ce RUSIA a atacat Ucraina

0
236

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat joi, 24 februarie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgenţă în ţară în contextul situaţiei din Ucraina.

Maia Sandu a comunicat că toate instituţiile statului sunt în stare de alertă şi că funcţionează un centru de gestionare a crizei. Ea a anunţat că va fi convocată şi şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pentru a „întreprinde acţiunile necesare pentru gestionarea acestei crize”. 

„Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări”, a adăugat Maia Sandu.

Maia Sandu le-a cerut moldovenilor să revină din Ucraina.

„Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat astăzi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.