Rachete lansate din TRANSNISTRIA împotriva Ucrainei

0
156

Imagini cu o racheta lansata din Transnistria au fost postate pe retelele de socializare.

In divizia motorizata de puscasi a Grupului Operational al Fortelor Ruse din regiunea transnistreana a R. Moldova au avut loc exercitii de pregatire practica speciala a contingentului militar rus al fortelor de mentinere a pacii”, scrie in comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerul rus al Apararii.

Militarii rusi si cei ai trupelor separatiste din Transnistria au defasurat, in noaptea dintre 18 si 19 februarie, exercitii militare. Autoritatile autoproclamate din Transnistria sustineau atunci ca a fost vorba de „un exercitiu de control-tactic si trageri reale”.

Conform acestora, scopul tragerilor pe timp de noapte a fost obtinerea de experienta in comanda si control si trageri de lupta in conditii de vizibilitate limitata de catre comandantii unitatilor si subordonatii lor.

In regiunea transnistreana sunt cel putin cinci structuri inarmate si instruite care sunt gata in orice clipa sa indeplineasca orice misiune militara, a declarat recent expertul Ion Leahu, fost membru in Comisia Unificata de Control, pentru G4Media:

„In afara de faptul ca la Tiraspol se afla garnizoana trupelor rusesti, ei sunt dotati cu procuror militar, judecator militar, sucursala Bancii Centrale din Moscova si alte structuri – FSB, Ministerul de Interne. Adica, o garnizoana plenipotentiar. Daca ar fi o structura care se afla de azi pe maine, pregatita sa plece, ei nu aduceau incoace aceste structuri proprii unei garnizoane formate pentru mult timp. In principiu, fiecare unitate militara de la nivel de divizie are aceste structuri, dar asta e divizie si e formata intr-un loc permanent, legitim. Aici stationeaza contrar art. 4 al Acordului din 1992”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.