Procesiune pentru PLOAIE la Mănăstirea HADÂMBU

0
222

Credincioşii din mai multe sate ale judeţului Iaşi s-au rugat în faţa Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu pentru venirea ploii.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, starețul mănăstirii a menţionat că este pentru prima dată când icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului este scoasă în procesiune prin mai multe sate timp de o zi.

„Este pentru prima dată în 30 de ani când facem această procesiune cu gândul, sufletul și inima către Prea curata Maica lui Dumnezeu să binecuvânteze, să mijlocească pentru noi păcătoșii să trimită ploaie pe pământ.

Știm cu toții că din pricina mulțimii păcatelor noastre. La această procesiune au participat toți credincioșii satului”, a explicat Arh. Nicodim Gheorghiță, stareț.

Preoţii parohi şi-au arătat recunoştinţa faţă de Maica Domnului pentru că a rânduit să poposească în comunităţile lor prin odorul sfânt de la Mănăstirea Hadâmbu.

„Este o minune dumnezeiască. Nu am văzut niciodată așa ceva, sunt bătrână dar nu a fost așa, să aducă Sfânta Icoană la noi, așa frumos. Dumnezeu are grijă să se întoarcă la noi.

Noi suntem răi și păcătoși. Foarte important pentru noi, pentru aducere de ploaie, sănătate și bucurie pentru satul nostru și ne bucurăm foarte mult că a venit la noi.

-Am simțit o bătaie de inimă, o credință mare, asupra noastră.

R. – Credeți că Maica Domnului o să facă o minune?

– Credem în Măicuța Domnului. Am crezut dintotdeauna și în Iisus. Să fim sănătoși și să ne rugăm zi și noapte”, a spus un credincios.

În urma procesiunii, credincioșii au fost binecuvântați de clerul bisericesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.