Preotul Dan Damaschin, propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi

0
317

Consilierii locali vor supune aprobării, vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași preotului Dan Damaschin. Acesta este preot paroh al Bisericii cu Hramul „Nașterea Domnului”, din cadrul Maternității Cuza Vodă Iași, fiind și președinte al Asociației „Glasul Vieții”.

Prin intermediul acestei asociații, părintele vine în ajutorul copiilor din zonele defavorizate ori cu o situație financiară precară, a mamelor singure sau a familiilor sărace. Anual, are grijă ca 3.000 de copii din zonele sărace ale județului Iași să meargă la școală. Prin donațiile oamenilor, se cumpără rechizite, mâncare, haine și cărți.

Părintele Dan Damaschin derulează mai multe proiecte, în funcție de necesitățile copiilor: „Grăunte de muștar”-proiect de pregătire a copiilor pentru școală prin achiziția de rechizite și haine; „Dăruim speranță”-prin această campanie, copiii care au rezultate bune la școală, pe lângă hainele pe care le primesc de trei ori pe an, aceștia beneficiază de o tabără la mare, la munte sau de meditații gratuite; „Casa Speranței”- a fost construită o casă pe strada Cicoarei, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, constituindu-se din 11 locuințe, unde vor sta pe o perioadă nederminată 11 mame cu o medie de 2-3 copii. La demisolul clădirii, 50 de copii vor putea beneficia de mas[, de meditații, de sprijin pentru a se integra în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.