Premiera în chirurgia TORACICĂ din Moldova și in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din IAȘI

0
595
Echipa chirurgicala formata din Dr. Lovin ciprian, Dr. Grigorescu Cristina și Dr. Lunguleac Tiberiu din cadrul Sectiei de Chirurgie Toracica a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, impreuna cu echipa de Anestezie si Terapie Intensiva formata din Dr. Moisenco Ala și Dr. Iosep Gabriel, au realizat o lobectomie inferioara dreapta cu limfadenectomie prin chirurgie minim invaziva.
Intervenția a fost efectuata la o femeie de 52 de ani, cu o formatiune de 3/4 cm situata în piramida bazala dreapta. Intervenția s-a realizat printr-o incizie de 4 cm(uniportal), fără a se departa coastele. Acest lucru rezulta in dureri mult mai mici ale pacientului în recuperarea sa postoperatorie, o recuperare rapida precum și externarea pacientului la cateva zile.
Performanta chirurgiei toracice iesene reprezinta o constanta fundamentala pentru statutul Iasiului de pol medical regional.
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi depune toate eforturile pentru a asigura materiale sanitare si aparatura, sa ofere training de inalta calitate personalului medical pentru ca acesta sa obtina performante profesionale care sa aduca cinste medicinei iesene si medicinei romanesti in ansamblul ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.