Pas important pentru Sala Polivalentă din Iași! A fost obținut avizul necesar pentru eliberarea autorizației de construire

0
258

În cursul zilei de luni, 3 aprilie 2023, Primăria Municipiului Iași a obținut și de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul necesar pentru eliberarea autorizației de construire și, astfel, continuarea demersurilor de realizare a Sălii Polivalente „Regina Maria”!

În urmă cu două săptămâni municipalitatea a primit și de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași avizul de mediu necesar, iar astfel am parcurs ultimele etape înainte de autorizația de construire.

Am mai spus-o, contăm pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect! În urma solicitărilor noastre, Compania Națională de Investiții SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport.

Totodată, am discutat în numeroase rânduri și am primit garanții că acest proiect se numără printre prioritățile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, precum și de la alți înalți oficiali! Le mulțumesc tuturor și pe această cale!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Până în prezent Primăria a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu și alte documente prevăzute de lege.

După ce municipalitatea va elibera autorizația de construire urmează obținerea finanțării, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor.

Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala Polivalentă „Regina Maria” are o valoare estimată de 336.182.267,53 lei, fără TVA (400.056.898,36 lei, cu TVA), circa 81 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.