Zeci de pensiuni şi hoteluri din toată ţara sunt scoase la vânzare. Cu restaurantele încă închise, patronii nu mai reuşesc să faţă cheltuielilor mult prea mari.
La şase luni de la debutul epidemiei din ţara noastră, industria ospitalităţii este în moarte clinică. Rezervele antreprenorilor s-au epuizat, aşa că mulţi au decis să-şi pună lacătul pe afaceri şi chiar să le vândă, scrie Observatornews.ro.
Diana, de exemplu, şi-a găsit cumpărător pentru restaurantul pe care-l avea în zona centrală a Bucureştiului.
Diana Stîngă: Motivele au fost mai multe. Unul dintre ele este aceasta lipsa de vanzarea care durează mai mult de 6 luni, o nesiguranta a ceea ce urmează să se întâmple, faptul ca nu am mai reușit sa scoatem acel profit sau măcar să ne acoperim cheltuielile.
Noul proprietar se va putea folosi de notorietatea restaurantului, de vechii clienţi, dar şi de angajaţi.
Diana Stîngă: Ca și valoare a afacerii, anul trecut aveam de trei ori mai mult și am refuzat fata de cât o dau acum. Prețul pe care îl voi incasa acoperă câteva costuri initiale, foarte mici. Nici măcar o parte din utilaje, dar este o forma prin care pot sa am ceva pt investitii ulterioare.