Palatul Culturii găzduiește în perioada 6 – 8 iunie cea de-a XVI-a ediție a festivalului de inventică EUROINVENT

0
92

Palatul Culturii găzduiește în perioada 6 – 8 iunie cea de-a XVI-a ediție a festivalului de inventică EUROINVENT, cel mai mare eveniment științific din zona Moldovei, derulat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizări.

Acesta este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” în colaborare cu Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv Universiti Malaysia Perlis, Czestochowa University of Technology Poland.

EUROINVENT este singura manifestare de profil din România organizată sub egida IFIA (Federația Mondială a Inventatorilor, la fel ca și Salonul de la Geneva),

Ca în fiecare an, evenimentul include Salonul de invenții și proiecte inovative, conferințe, salon de carte tehnico-științifică, un salon de arte vizuale, dar și cea mai importantă expoziție de invenții, proiecte și inovații din Estul Europei – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, unde sunt înscrise peste 650 de invenții și proiecte din peste 30 de țări.

Salut și pe această cale organizatorii acestui eveniment deosebit de interesant și pe toți cei care ne vor încânta cu extraordinarele lor invenții. Mărturisesc sincer că nu-mi pot imagina o lume fără inventatori și fără invenții și nici Iașul fără acest minunat Salon de Inventică!

Am speranța că, la un moment dat, guvernele României vor înțelege cât de importantă este cercetarea pentru dezvoltarea durabilă a economiei naționale, adică pentru prosperitatea și bunăstarea poporului român, și vor aloca resursele necesare acestui domeniu.

Doresc din toată inima succes acestui eveniment de calibru, precum și imaginație și spor tuturor celor care vor să facă această lume mai bună!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.