Pacientă cu o tumoră pe CREIER de 4 cm a fost salvată de medicii IEȘENI de la Spitalul de Neurochirurgie

0
193

O tumoră de aproximativ 4 cm i-a pus viața în pericol unei paciente din Cluj-Napoca.

Situată într-o zonă dificilă a creierului, intervenția chirurgicală clasică ar fi fost una complicată și ar fi dus la sechele postoperatorii, iar recuperarea ar fi durat luni de zile.

După cinci sedințe de tratament realizate în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotectică de tip Leksell Gamma Knife din Iași pacienta a fost vindecată și a putut merge acasă în siguranță.

În urmă cu două luni am descoperit că am un meningiom. Îmi era foarte teamă de operația clasică și atunci am hotărât să fac o programare și să vin aici și să mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Am avut parte de oameni deosebiți și mă bucur că în sfârșit nu am ajuns la ceea ce nu-mi doream să ajung, la operația clasică.

Era destul de mare și destul de dificil pentru că este la nervul optic și cu operația clasică nu s-ar fi putut”, a declarat pacienta.

Spitalul de Neurochirurgie este o poveste cu și despre oameni. Tot ce vedeți aici în această instituție spitalicească este gândită pentru beneficiul semenilor noștri. Noi nu facem decât să fim alături de ei, într-un moment critic al vieții lor, când în anumite situații cum este și cazul de față, tumori, le schimbă sau le pot schimba redical destinul.

Doamna are o tumoră benignă, dar situată, localizată prost între ghilimele spus din punct de vedere al unei intervenții chirurgicale clasice. Ar fi fost o intervenție chirurgicală cu multe sechele postoperatorii, nereușindu-se să se scoată integral aceasta.

Gamma Knife salvează vieți, după cum am mai spus. Gamma Knife este o terapie inovativă și este o onoare pentru mine ca doctor neurochirurg în primul rând, dar ca și manager și ca om să pot să-mi ajut colegii, să pot să-mi ajut semenii în situațiile de suferință”, a declarat managerul Spitalului de Neurochirurgie, Lucian EVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.