Numeroasele AVANTAJE ale peleților din LEMN

0
345

Peleții de lemn sunt un combustibil solid ecologic, obținut din rumeguș compactat și deșeuri industriale aferente. Iar datorită numeroaselor avantaje oferite de acest tip de combustibil solid, peleții din lemn câștigă tot mai mult teren în fața combustibililor tradiționali folosiți pentru încălzire.

Te întrebi dacă ar trebui să folosești și tu un cazan pe peleti pentru încălzirea casei? Ei bine, cel mai probabil avantajele peleților pe care ți le vom prezenta în rândurile următoare te vor convinge să o faci.

Sunt realizați din materie regenerabilă

Peleții de lemn au un avantaj solid în fața combustibililor fosili: sunt produși din materiale regenerabile, cum ar fi așchii de lemn și rumeguș. România este o țară bogat împădurită, așa că milioane de metri cubi de lemn cresc anual. De asemenea, prelucrarea lemnului este într-o continuă creștere, iar astfel cresc și cantitățile de rumeguș și așchii rezultate în urma prelucrării lemnului.

Este un material durabil

Investiția într-un nou sistem de încălzire este costisitoare și, prin urmare, ar trebui să fie profitabilă pe termen lung. Creșterea severă a prețurilor și riscurile imprevizibile caracterizează piața combustibililor fosili. În comparație, aprovizionarea cu lemn este mai sigură și mai puțin costisitoare.

Eficiență din punct de vedere al costurilor

Avantajele economice ale peleților din lemn sunt uimitoare: în comparație cu petrolul fosil sau gazul natural, poți economisi aproximativ jumătate din cheltuielile cu combustibilul.

Un factor important pentru rentabilitatea încălzirii cu peleți de lemn este reprezentat de sistemele de încălzire extrem de eficiente care au fost dezvoltate pentru acest combustibil solid. Cazanele de încălzire cu peleți Kenda, din oferta centrale-pellet.ro, reprezintă poate cel mai bun exemplu în acest sens. Acestea transformă peste 90% din energia obținută din combustibil în căldură.

În esență, această combinație de costuri reduse cu combustibilul și utilizarea unui sistem eficient de încălzire face ca utilizarea peleților de lemn să fie atât de rentabilă.

Confort

Cazanele de încălzire centralizată cu peleți sunt cunoscute pentru confortul ridicat al utilizatorului, funcționarea ușoară și simplitatea de curățare. Aprinderea, controlul, curățarea cazanului și îndepărtarea cenușii sunt activități ce se realizează cu un minim de efort.

Ceea ce îi rămâne utilizatorului de făcut este să golească cutia de cenușă o dată sau de două ori pe sezon de încălzire.

Sobele cu peleți au avantaje mari de confort față de sobele convenționale. Odată umplută cu peleți, o centrală termică îți va asigura automat încălzire constantă timp de câteva zile, în funcție de autonomia sistemului. O dată pe săptămână sau la două săptămâni, cenușa trebuie îndepărtată.

Prietenos cu mediul înconjurător

Deoarece lemnul absoarbe aceeași cantitate de CO 2 din atmosferă în timp ce crește, precum este emisă în timpul arderii, combustibilii lemnoși nu contribuie la concentrația de dioxid de carbon în atmosferă. Chiar dacă se ține cont de folosirea combustibililor fosili pentru producția și transportul peleților de lemn, rezultatul reprezintă o reducere de CO 2 de peste 95% în comparație cu alte soluții pentru încălzire.

Ținând cont de toate aceste avantaje importante pe care peleții din lemn le oferă, probabil că te-ai convins și tu că merită să folosești acest tip de combustibil solid pentru încălzirea casei tale. De aceea ar trebui să profiți de ofertele la cazane Kenda de pe centrale-pellet.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.