Noi RESTRICȚII în municipiul IAȘI dupa ce incidenţa a ajuns la 20,66 cazuri la mia de LOCUITORI

0
320

Având în vedere că rata de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în municipiul Iași a depășit pragul de 20 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), întrunit ieri după amiază în ședință extraordinară, la convocarea prefectului Bogdan Cojocaru, a adoptat o hotărâre care prevede instituirea de noi măsuri în vederea prevenirii și combaterea răspândirii virusului în comunitate.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00 – 22.00.

La fel stau lucrurile în ceea ce priveşte spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive, cinematografe, instituţiile de spectacole şi concerte. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Ieri, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 94.608 cazuri cu persoane infectate cu noulvirus, fiind vorba de 505 cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Tot în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 2.181. Incidenţa pe municipiu a ajuns ieri la 20,66 cazuri la mia de locuitori, aceasta fiind a şase valoare ridicată din judeţ, după Valea Lupului (36,04), Miroslava (28,65), Rediu (27,62), Bârnova (24,22) şi Aroneanu (23,30). Incidenţa pe judeţ a urcat ieri la 13,87 cazuri la mia de locuitori.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 621 paturi din care 57 sunt paturi ATI. În momentul de faţă sunt libere 16 paturi ATI: 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 2 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie, 2 paturi ATI  la Spitalul „Sf. Spiridon” şi 6 paturi ATI la Spitalul Modular Lețcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.