Municipalitatea rămâne mobilizată pentru a rezolva problemele cauzate de vremea extremă

0
112

Toate echipele societăţilor din subordinea municipalităţii responsabile cu acţiunile de deszăperire au continuat sp lucreze la maximă capacitate în cursul zilei de ieri, 6 aprilie, şi toată noaptea de 6 spre 7 aprilie pentru a limita efectele ninsorii abundente şi a viscolului puternic, în condiţiile în care Municipiul Iași s-a aflat sub o serie de avertizări meteorologice de cod roșu (în premieră pentru luna aprilie!), apoi portocaliu și, în cele din urmă, galben.

Echipele municipalității se află în continuare în teren astfel încât să asigure condiții rezonabile pentru traficul rutier și, în special, pentru mijloacele de transport public, precum și pentru a degaja căile de acces la spitale şi instituţiile publice de interes major.

În cursul zilei de joi, SC Citadin SA, care asigură coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu 16 autocamioane, 10 sărărițe cu lamă, 3 buldoexcavatoare, 7 tractoare cu lamă, 2 încărcătoare frontale și a folosit 325 de tone de clorură de sodiu şi 6 tone de clorură de calciu.

Noaptea trecută, echipele Citadin SA au intervenit cu 9 sărăriţe cu lamă, 11 autocamioane, 3 buldoexcavatoare, 6 tractoare cu lamă, un încărcător frontal și a folosit 4 tone de clorură de calciu.

SC Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale, intervenind cu 11 utilaje și 20 de tone de clorură de calciu. De ieri şi până astăzi, muncitorii societăţii au avut 261 de intervenții la spații verzi, în special pentru arbori căzuţi, și au rezolvat 36 de solicitări făcute prin numărul urgență 112.

SC Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei pietonale cu 13 utilaje și a folosit 12  tone de clorură de calciu.

Echipele Companiei de Transport Public SA au asigurat viabilitatea liniilor de tramvai și rețelei de fir contact și au curățat stațiile și peroanele. S-a intervenit, în special, în zonele de macaz, la alveole, refugii şi în staţiile de transport în comun, fiind folosite 9 utilaje, 2,5 tone de clorură de sodiu şi 0,5 tone de clorură de calciu.

Echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmit societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
  • SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook a companiei https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.