Motivarea arestului medicului Dan TESLOIANU: ”Ar fi ignorat riscul de a provoca pacienților probleme grave și punea diagnostice fictive”

0
194

Medicul Dan Tesloianu ar fi reimplantat dispozitive cardiace fără a le înregistra în gestiunea spitalului si în lipsa documentelor care să ateste ca acestea au fost sterilizate, a avizelor de conformitate din partea Ministerului Sănătăți si a certificatelor de garanție.

Medicul știa că acele dispozitive medicale recuperate de la persoane decedate expuneau pacienții la risc mare de infecție, deoarece nu erau sterilizate corespunzător.

Operațiile erau realizate de medici rezidenți de la clinica lui, care nu aveau competențe pentru aceste intervenții chirurgicale.

„Medicul ar fi ignorat riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul. Totodată, există date că, de regulă, la majoritatea pacienților „ar fi consemnat un diagnostic nereal (bradicardie), care să justifice necesitatea prescrierii unui stimulator cardiac”, se arată în document.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi consideră că se impune menținerea în arest a medicului, pentru ca acesta să nu se sustragă de la cercetări în cursul urmăririi penale.

Procurorii susțin că în perioada 2017-2022, medicul de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași ar fi implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște.

Alexandru RAFILA, prima reacție pe scandalul stenturilor de la IAȘI: „Să lăsăm organele de cercetare penală să-și facă datoria”

 

Cazul medicilor Tesloianu și Belu: 170 de pacienți ar fi primit stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare de la persoane decedate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.