Medici REZIDENȚI vorbitori de limbi slave, la Spitalul de Boli Infecțioase din IAȘI

0
171

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași are prevăzut, începând de ieri, pe toate liniile de gardă, medici rezidenți vorbitori de limbi slave, dar și psihologi și preoți care pot oferi consiliere.

Managerul unității medicale, Florin Roșu, a informat că toate persoanele care sosec din Ucraina se vor putea adresa non-stop liniilor de gardă de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Florin Roşu: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași se alătură celor care vin în sprijinul oamenilor pribegi de vremuri tulburi. Suntem printre puținele spitale din România care pot primi pacienți la orice oră. 24 din 24, oferim asistență gratuită, inclusiv refugiaților ucrainieni. De aceea, am stabilit ca în fiecare gardă, sa avem un vorbitor de limbă slavă, pnetru a asigura o comunicare eficientă între cadrele medicale și pacienți și pentru a le oferi confortul psihic necesar acestor oameni, care sunt departe de casă și de familie.

El a mai spus că la Spitalul Modular de la Lețcani, sunt transferați pacienții infectați cu virusul Sars Cov-2 și au fost eliberate mai multe saloane la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.