Laboratorul de Acționări Electrice de la IEEIA IAȘI a fost modernizat în urma unei investiții de 100.000 de lei de la BorgWarner

0
188

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a inaugurat un nou laborator modernizat în colaborare cu compania BorgWarner, prin Fondul BorgWarner pentru Educație, în urma unei competiții organizate de Fundația Comunitară Iași. 100.000 de lei au fost investiți în dotarea cu echipamente, aparatură și mobilier a Laboratorului de Acționări Electrice de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

Banii au fost investiți în achiziția unor echipamente specifice laboratorului: tablouri electrice, aparate și motoare electrice, kituri moderne, interfețe cu calculatorul, dedicate pregătirii studenților din anii terminali pentru controlul numeric al acționărilor electrice.

De asemenea, s-au achiziționat module electronice de putere pentru realizarea de convertoare statice dedicate alimentării motoarelor, cât și monitoare de ultimă generație, o tablă pentru predarea inteligentă, videoproiector, mobilier și alte materiale pentru amenajarea spațiului.

Laboratorul are o tradiție de mai bine de 50 de ani, bazele lui au fost puse în 1953 când a fost formată prima școală de acționări electrice din România la Iași.

El a suferit două mutări, este un laborator greu, cu motoare, a trebuit să demontăm multe standuri, iar sponsorizarea a picat exact într-un moment oportun: cu ajutorul ei am dezmembrat o parte din lucrări, le-am modernizat, am reușit să-l refacem și să obținem un laborator modern în care studenții noștri să se formeze în epoca modernă”, a declarat prof. univ. dr. ing. Mihai Albu, directorul Departamentului de Acționări, Utilizări și Automatizări Industriale de la IEEIA.

Acesta a precizat că studenții vor avea aplicații practice pentru mai multe discipline, iar față de dotările vechi ale laboratorului au fost instalate echipamente moderne controlate numeric prin intermediul calculatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.