Înălțarea DOMNULUI! Ce nu ai voie să faci în această zi de MARE sărbătoare

0
264

În acest an, Paștele Ortodox a picat pe data de 24 aprilie 2022. Drept urmare, dacă calculezi 40 de zile de la acesta, marea sărbătoare a Înălțării Domnului din 2022 va pica pe data de 2 iunie. Această sărbătoare pică în fiecare an în aceeași zi din săptămână și anume într-o zi de joi, chiar dacă data acesteia nu este una fixă.

Înălțarea Domnului face parte din sărbătorile importante de peste an, fiind marcată în Calendarul Creștin Ortodox cu cruce roșie. Pentru a fi feriți de rele și boli, pe parcursul întregului an, creștinii ortodocși țin cont de o serie de tradiții și obiceiuri. Iată când este Înălțarea Domnului 2022 și ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare, conform tradițiilor și obiceiurilor.

Credincioșii care respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile legate de sărbătoarea Înălțării Domnului știu că în această zi nu este bine să faci anumite lucruri. Iată ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare de Înălțarea Domnului 2022:

  • Nu se fac treburi în gospodărie, nu se merge la câmp și nici nu se spală rufe pentru a nu fi urmăriți de ghinion
  • Este bine să fie evitate certurile, de către credincioși, în această zi. Ei trebuie să fie mai buni, nu trebuie să își adreseze în această zi reproșuri, jigniri sau vorbe urate
  • Cu ocazia aceste sărbători, gospodinele vopsesc ouă roșii, aceasta fiind ultima zi în care creștinii le mai pot mânca
  • De sufletul celor care au trecut în neființă este bine ca în această zi să se împartă ceapă verde și rachiu, pentru ca sufletele lor să ajungă în Rai
  • Oamenii purtau frunze de leuștean la brâu, ca să fie feriți de rele și protejați de boli
  • Se spune că persoanele care mor între Paște și Înălțare, pot să ajungă în Rai și li se pot ierta toate păcatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.