În perioada 16 – 19 mai la Iași și Chișinău are loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de poezie „Grigore Vieru”

0
130

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Feedback” Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Ministerul Culturii, Ateneul Național din Iași, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași, Consulatul General al Republicii Moldova la Iași, Biblioteca Naţională „Ion Creangă” din Chișinău și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Salut această nouă ediție a Festivalului cu atât mai mult cu cât eu când spun Grigore Vieru spun Basarabia!

Dar este vorba de Basarabia răzeșilor și a lui Ștefan cel Mare, a codrenilor și a orheienilor, a cetăților de pe Nistru, a Buceagului și a Mării Negre. E Basarabia lui Eminescu, a lui Mateevici și a limbii române, a lui Ion Inculeț și a tuturor celor care nu au uitat sacrificiul moldovenilor, muntenilor și ardelenilor pentru Marea Românie.

Poeții nu mor niciodată, de aceea Grigore Vieru nu ne-a părăsit, ci încă slujește cu devotament – prin moștenirea culturală ce ne-a lăsat-o – cauza românilor de pretutindeni.

Basarabia și noi înșine avem nevoie de Grigore Vieru pentru a redescoperi frumusețea limbii și a țării noastre, dar și mândria de a fi român. E greu? Eu cred că este minunat, fiindcă România însăși îmi pare un poem de dragoste!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.