Pentru buna informare a cetățenilor din Botoșani, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a făcut publice o serie de fotografii din bucătăriile unor restaurante care au făcut obiectul controalelor în zilele de 13 și 14 februarie 2020.
Șeful ANPC a declarat că este acțiuni de control sunt absolut necesare tocmai pentru ca astfel de alimente să nu ajungă la consumatorii care merg cu încredere în astfel de locuri publice de alimentație publică.
Din imagini se poate observa că existe localuri în interiorul cărora igiena este un concept aproape inexistent. Produse alimentare depozitate pe jos, în locuri insalubre, în unele cazuri lângă elemente deteriorate și mâncate de rugină.
De asemenea și ustensilele sau recipientele în care sunt păstrate produsele alimentare lasă mult de dorit. Au fost găsite inclusiv produse lactate care erau cu mucegai. Fotografiile vorbesc de la sine despre condițiile de preparare înainte de a ajunge efectiv pe mese, în restaurante, potrivit publicatiei botosaneanul.ro.
„Îmi doresc să informăm corect consumatorii privind activitatea acetsei importante instituții pe care am onoarea să o reprezint. Cu atât mai mult cu cât sunt botoșănean și din respect pentru botoșăneni doresc să mă implic în rezolvarea problemelor acestora pe domeniul de competență al Protecției Consumatorilor”, Eduardt Cozminschi, președinte ANPC.
Un raport final al activităților va fi prezentat opiniei publice de la Botoșani la începutul săptămânii viitoare.