IEȘENII care nu elimină AMBROZIA riscă amenzi de până la 20.000 de LEI

0
203

Ambrozia, una dintre cele mai periculoase plante din România, provoacă mari probleme de sănătate. Aceasta s-a extins peste tot prin țară, mai ales prin orașe.

Acesta este și cazul județului Iași, unde o întâlnim atât în spaţiile verzi de pe lângă blocuri și chiar în parcările publice.

Ieșenii care nu elimină ambrozia riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Vom demara controale după ce expiră perioada când poate fi eliminată ambrozia. Amenzile sunt drastice și toată lumea știe că ambrozia este un pericol pentru sănătate. Vom monitoriza situația și în mediul rural”, susține Gheorghe Bacușcă, comisar șef al Gărzii de Mediu Iași.

Care sunt simptomele alergiei la ambrozie

Doctorii spun că simptomele alergiei la ambriozie sunt similiare simptomelor oricăror alergii la polen, şi anume: fenomeme de rinită alergică, conjunctivită alergică, astm bronşic alergic. Un pacient cu alergie la ambrozie poate să strănute în salve, chiar de 30 de ori o dată.

Cum poate fi combătută ambrozia

Specialiștii mai spuns că cea mai eficientă metodă de combatere este prin cosire succesivă, atunci când a ajuns la înălţimea de cel puţin 50 de centimetri, pentru a nu ajunge la maturitate, deoarece produce un număr foarte mare de seminţe, 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative până la 40 de ani.

Ea poate fi combătută şi chimic, prin ierbicidare. Planta poate fi distrusă şi prin smulgere, folosind mănuşi de protecţie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.