FOTO: Moment ISTORIC în comuna Lețcani! ÎPS Teofan va oficia slujba de sfințire a picturii Bisericii “Schimbarea la Față” din Cucuteni

0
199

Sâmbătă, 12 august 2023, începând cu ora 07:45, Biserica „Schimbarea la Faţă” din satul Cucuteni, comuna Leţcani, judeţul Iaşi, biserică-monument istoric ctitorită de boierul Matei Cantacuzino-Deleanu în jurul anului 1777, va scrie o nouă filă în cartea istoriei parohiale prin prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan.

Vizita Înaltpreasfinţiei Sale va fi prilejuită de Slujba de Sfințire a picturii Bisericii “Schimbarea la Față” din satul Cucuteni. ÎPS Teofan va fi însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Preotul Andrei Mocanu, parohul din Cucuteni, este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru acest eveniment pentru care a mobilizat întreaga comunitate:

Mai sunt 3 zile până la marele eveniment al Sfințirii Picturii MONUMENTULUI ISTORIC, iar satul nostru trebuie să arate implicare totală in organizarea acestui eveniment.

Domnul Primar Stelian Turcu, alături de Consiliul Local, ne sunt alături și ne sprijină financiar, ne ajută cu piatra necesară montării cortului de evenimente și cu cosirea drumului  DJ 248A pentru ca totul să fie frumos.

Dar trebuie și la cimitir curățenie! Fac apel la TOȚI LOCUITORII SATULUI CUCUTENI să vină și cosească cimitirul, în față si printre morminte”, este apelul preotului paroh către săteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.