Fifor avansat din poziția de sclav al lui Dragnea la cea de lăudător al lui Dăncilă

0
177

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că PSD va decide, marţi, în Comitetul Executiv Naţional, care va fi noua propunere pentru postul de comisar european, liderul PSD afirmând că nu există o obligaţie ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”.

„Nu am avut încă o opţiune agreată în Comitetul Executiv Naţional . Vom avea o discuţie, trebuie să ne uităm şi la portofoliu, să ne uităm şi la susţinerea colegilor, vorbim de Transporturi şi mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important, vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi (…) Sigur, Mihai Fifor este un candidat potrivit. Pot fi şi alţi candidaţi. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere” a afirmat Viorica Dăncilă

Fifor nu are nicio legătură cu Transporturile, portofoliu propus României, dar Fifor a ocupat toate funcțiile fără să aibă pregătire.

Primul ministru a menţionat că nu va merge la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, miercuri.

„Nu o să mă întâlnesc mâine cu domnul preşedinte. Aştept ca domnul preşedinte să respecte în primul rând Constituţia, să numească cei trei miniştri interimari. Pentru că a spus că deîndată, tot deîndată mă voi prezenta şi eu la Cotroceni, acelaşi deîndată pe care l-a avut în vedere domnul preşedinte” a explicat premierul.

În calitate de ministru al Apărării, Fifor acomis cea mai mare gafă posibilă, dând apă la moară propagandei ruse, susținând că la Deveselu se află „rachete balistice”, fapt total fals, dar imediat speculat de Putin.

Potrivit unui portret realizat de Adevărul, Fifor nu are niciun fel de experiență în domeniile în care a fost promovat pe criterii strict politice.

„La mijlocul anilor 2000, Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, devine directorul Muzeului Olteniei din Craiova. În 2009, în timpul guvernării PDL-PSD, e numit secretar de stat în MAI, însă social-democraţii ies de la guvernare în toamnă, înainte de alegerile prezidenţiale câştigate de Traian Băsescu. Fifor se întoarce la muzeu. În mai 2012, USL răstoarnă Guvernul Ungureanu, iar Fifor revine în MAI, tot ca secretar de stat. În decembrie, ajunge senator de Dolj pe listele PSD. În 2014, Fifor e instalat de PSD în fruntea comisiei parlamentare care a anchetat cum şi-a cumpărat fostul preşedinte Traian Băsescu terenul de la Nana, judeţul Călăraşi. În 2015,Ioan Rus, ministrul Transporturilor de la acea vreme, le numeşte curve pe soţiile românilor plecaţi la muncă în străinătate. Ponta îl propune la Ministerul Transporturilor pe Mihai Fifor. Preşedintele Klaus Iohannis îl respinge, pe motiv că nu are expertiză. În 2016, Fifor câştigă încă un mandat de senator şi intră în graţiile noului lider PSD, Liviu Dragnea, care îl numeşte în fruntea unei noi comisii de anchetă: presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2009. Rezultatul anchetei parlamentare: Mircea Geoană, preşedinte. Totuşi, e puţin prea târziu pentru Geoană. Trecuseră 8 ani de la alegeri. În vara anului 2017, Mihai Fifor e numit ministru al Economiei în Guvernul Tudose, deşi nu are studii de specialitate în domeniu. La audierile din Parlament, Traoan Băsescu îi reproşează că e filosof. Fifor răspunde prin intermediul presei: „Oricât de supărat ar fi domnul Băsescu că sunt filosof, vă spun ca nu sunt filosof, nu cred că astea sunt studiile pe care le-am făcut eu“. În CV-ul său scrie: absolvent al Facultăţii de Litere şi Istorie, specializare Filosofie, Universitatea din Craiova, 1994. Rezistă câteva luni la Economie.

În toamnă, Liviu Dragnea, noul său protector politic, îl mută pe Fifor de la Economie la Apărare. După ce pleacă din PSD, Mihai Tudose dezvăluie că are două hârtii semnate de Mihai Fifor, în calitate de ministru al Apărării, una către el, care era premier, şi una către Gheorghe Şimon, fost ministru al Economiei. În scrisoarea către Tudose, Fifor susţinea că e bine ca statul să preia acţiunile de la şantierul naval Mangalia, iar în cealaltă susţinea contrariul.”, notează Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.