Două STRĂZI din centrul oraşului vor fi ÎNCHISE definitiv pentru ȘOFERI

0
213

Municipalitatea își propune crearea unui aliniament continuu de promenadă dinspre strada Alexandru Lăpuşeanu, prin Piaţa Unirii, urmând bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt pe întreaga sa lungime, traversând strada Anastasie Panu şi având ca punct terminus Piaţa Palatului Culturii sau chiar Ansamblul Palas.

Pentru aceasta este nevoie de anularea intersecţiei semaforizate, inclusiv a trecerii pentru pietoni de pe strada Anastasie Panu, la nivelul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi mutarea traficului auto în subteran.

De asemenea, se urmărește anularea căii duble de rulare a tramvaielor pe direcţia strada Anastasie Panu – strada Palat, între Casa Dosoftei şi Biserica Nicolae Domnesc, şi mutarea liniilor de tramvai în subteran, în interiorul pasajului, pe acelaşi aliniament cu benzile dedicate traficului auto.

Se închid I.C.Brătianu şi Agatha Bârsescu

Extinderera pietonalului către Palatul Culturii va fi dublată de a doua extindere, de această dată spre Piaţa Unirii.

Se aşteaptă finalizarea lucrărilor pe espladana Teatrului Naţional pentru ca, ulterior, să demereze modernizarea Pieţei Unirii. Se ia în calcul închiderea circulaţiei şi pe I.C.Brătianu şi Agatha Bârsescu.

„Decizia este luată. Este o chestiune de timp pâna când circulaţia pe tronsonul de la Casa Modei şi până în Cuza Vodă va fi desfiinţată definitiv, inclusiv cea de pe Agatha Bârsescu. Avem şi avizul Poliţiei Rutiere pentru aceasta”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.