Două noi transplanturi de CORNEE realizate de la Spitalul de Urgență ”Sf. Spiridon” din IAȘI

0
236

Doi tineri vor putea duce o viață normală după ce au primit o șansă la o viață mai bună după ce au fost compatibili pentru efectuarea transplantului de cornee pe care îl așteptau de mai multă vreme. Cele două intervenții sunt primele efectuate din acest an în Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon”.

”Cele două cornei prelevate pe data de 20 februarie 2022 de la Bacău vor ajunge la doi pacienți: un bărbat de 37 ani cu ochi unic funcțional, diagnosticat cu Keratopatia în bandeletă. Cel de-al doilea primitor este tot un bărbat, în vârstă de 29 ani, diagnosticat cu Leucim corneean.

Cei doi au fost compatibili. Intervențiile vor fi efectuate în cursul zilei de joi, 24 februarie 2022. Ieri dimineață, am mai primit două cornei donate de la Moinești. Cel mai probabil, acestea vor fi transplantate în cursul săptămânii viitoare”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.