Dispare „Vinerea verde” la IAȘI! Mihai CHIRICA: ”Nu ne mai putem permite”

0
607

Municipalitatea ieșeană ar putea renunţa la ”Vinerea Verde”.

Anunţul a fost făcut de primarul Iaşului, după o interpelare vizând prelungirea abonamentelor CTP cu patru zile (sau ieftinirea lor cu patru zile) tocmai pe considerentul că posesorul tichetului circulă gratuit în zilele de vineri.

„O să analizăm dacă putem prelungi abonamentele cu patru zile sau il ieftinim cu patru zile. Sau preţul să rămână aceleaşi. De altfel, nu ştiu cât de ne vom mai permite vineri verzi sau gratuităţi.

Ar trebui să ne mai uităm un pic şi prin jurul celorlalte oraşe importante, care îşi asumă într-un mod rezonabil şi sustenabil o politică comunitară prin care gratuităţile trebuie acordate celor care nu au cu ce să-şi permită. Nu ne mai putem permite să promovăm ceea ce nu avem.

Dăm gratuităţi, dar pentru gratuităţi ne trebuie bani, iar bani nu avem. Trebuie să terminăm toate străzile pe care le-am început, celelalte lucruri pentru care ne-am angajat şi o să ne întoarcem la soluţii sustenabile. Adică să consumi cu un leu mai puţin decât produci”,a declarat primarul Mihai Chirica

Pentru moment, programul „Vinerea Verde” va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2022, continuarea și în 2023 a acestui program rămânând să fie stabilită de consilierii locali într-o ședința viitoare a Consiliului Local Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.